Tidsskriftet EUM har fået nye redaktører

Juli 2023

Tidsskriftet EU-ret og Menneskeret har nu eksisteret i 30 år og må således siges at være et etableret tidsskrift, eller i det mindste ikke længere ’den nye i klassen’.

Professor Karsten Engsig Sørensen og professor Louise Halleskov er for nylig tiltrådt som ansvarshavende redaktører. I det nye EUM, nr 2, 2023 har de begge reflekteret over, hvad der er tidsskriftets sigte og berettigelse.

"Da tidsskriftet blev oprettet, var EU-retten allerede en etableret retsdisciplin, mens de europæiske menneskerettigheder var under hastig udvikling. Den internationale forskning om de to emner var omfattende, men den gav sjældent indsigt i de særlige danske problemstillinger, de to regelsæt gav anledning til, ligesom den ikke nødvendigvis var fokuseret på de praktiske aspekter af disse. Det var her, at tidsskriftet havde sin berettigelse. Denne berettigelse er endnu mere oplagt i dag, hvor EU- og menneskerettens indflydelse på dansk ret er væsentlig øget med den konsekvens, at det praktiske retsliv på daglig basis skal forholde sig til problemstillinger i dette krydsfelt."

I anledningen af tidsskriftets nye redaktører har vi gjort artiklen "Sommerhusprotokollen: rækkevidde og konsekvenser" af Karsten Engsig Sørensen gratis for alle.

Klik og læs artiklen

 

Louise Halleskov 

Karsten Engsig Sørensen 

 

Læs hvordan du bliver bidragsyder til tidsskriftet og hvordan du bliver abonnent ved at klikke her